• Gitaar: Eggie Braakman
  • Bas: André Barendsen
  • Drums: Rick Strik, Egbert Joosten
  • Heideroosjes
  • Gluecifer
  • The Hellacopters
  • Pro Pain
  • The Exploited
  • U.K. Subs
  • The Vibrators
  • Herman Brood

Go for the Throat, CD, 2007

Troop of the damned, CD, 2000

Greatest Shit(s), CD, 1997

Lovebite Live, CD, 1994

LOVEBITE   (1990-2008)

Lovebite begon in 1990. Hun eerste line-up was Eggie op gitaar en zang, Andre op bas en Rick Strik op drums. Na een paar demo's debuteerden ze in 1994 met hun eerste album 'Lovebite Live', een live album opgenomen tijdens een uitverkocht concert in Hedon, in hun geboortestad Zwolle.

Tegen die tijd stond de band bekend om hun intensieve rondreizen door het hele land, ten minste één optreden per week naast hun reguliere werk.

Goede kritieken

In 1995 besloot Rick om de band te verlaten. Joosten (ex-Killcityrebel en The Hunter) werd gevraagd om Rick te vervangen. Na een jaar touren met Lovebite, het eerste studioalbum 'Greatest Shit', had dit album goede kritieken in Nederland, België, Duitsland en zelfs Japan. Lovebite was klaar voor hun volgende stap, toerde met De Heideroosjes, ondersteunde Gluecifer, The Hellacopters, D.O.A., The Exploited, UK Subs, The Vibrators en Herman Brood.

Naast dit alles deden ze hun eigen shows en een aantal festivals.

Toegewijde volgers

In 1999 schreef de band een album met de naam 'Troops of the Damned', verwijzend naar hun toegewijde volgers. Joosten wilde in 2000 wat vrije tijd nemen, dus het album werd voltooid met Marco op drums. Zes maanden later werd Marco vervangen door Mario. Mario heeft de tour 2001-2003 gedaan. Toen besloten Eggie en Andre om een ‚Äč‚Äčkleine pauze te nemen. Tegen die tijd werkte Joosten (joostah.com) weer met Killcityrebel, maar hij miste de energie van de live-uitvoeringen van Lovebite en de kracht van hun muziek.

 

Na een paar telefoontjes besloten Eggie, Andre en Joosten om het nog eens te proberen. Dus in de zomer van 2004 speelden ze hun favoriete liedjes in een oefenruimte en dit was het begin van hun nieuwste 'we march again'-tournee. Het antwoord op hun nieuwe shows geeft hen voldoende reden om aan een nieuw album te werken dat in 2007 wordt uitgebracht: Go for the throat.

"Lovebite is weinig vernieuwend, maar wel degelijk met de rauwe energie van onversneden pure punk"

(Gerrie Spaansen, OOR)

'LoveBite was eigenlijk gekapt, maar de veteranen konden het rocken toch niet laten. Troops of The Damned is hun hardste plaat geworden. Ze halen The Exploited door de metal-mangel en komen er goed mee weg.'

(L.)

De onbetwiste winnaar is het Zwolse LoveBite met een overdonderend stuk old school-punk. Hoewel de heren bijna het stadium van het ouwelullen-dom bereikt hebben, spelen ze nog steeds met tomeloze inzet en energie. Niks geen weemoedige verlangens naar die goeie ouwe punktijd, maar beuken in het heden. En wel nu! Old punkers never die!

(Lammert Voos)