Wat vooraf ging

1972-1987 - De broers André (zang/gitaar) en Jan-Erik (bas) Barendsen startten met Sander Berkhout in 1972 de band Simpel, na enkele jaren uitgebreid met Willy Bouwman, Caspar van Apeldoorn en later Arno van Apeldoorn op keyboard. De band was toen duidelijk beïnvloed door new wave bands als The Sound en The Cure.

1987-1990 - In 1987 werd, door verandering van de muzikale koers, de bandnaam omgedoopt in Terrible Tango. In de komende periode verlaat eerst Jan-Erik en later Sander de band. De Line-up wordt dan: Rob van Elburg (zang), Eggie Braakman (gitaar), André (bas) en Rick Strik (drums).

1990-2008 - Nadat Rob was vertrokken gaan Eggie (zang en gitaar), André (bas) en Rick (drums) verder als LoveBite met een meer garagerock geluid zoals band als Claw Boys Claw. In 1995 stapt Rick op en wordt vervangen door Egbert Joosten, waardoor de band veel sneller en agressiever wordt met een geluid wat als ene mix van The Exploited en Motorhead wordt omschreven. Er wordt de komende jaren heel veel overal in het land opgetreden en er worden meerdere CD's uitgebracht. het was een komen en gaan van drummers met alleen Eggie en André als rotsvaste basis. Uiteindelijk moet André, vanwege problemen met zijn gezondheid, ermee stoppen.